10 ruokaa, jotka alentavat testosteronia

Testosteronipitoisuus laskee vuosittain monista syistä, mutta tärkeämpi on ruokavalio. Länsimaissa, jota hallituslaitokset edistävät ahkerasti, olemme riippuvaisia ​​ensisijaisesti elintarvikkeista, jotka eroavat pohjimmiltaan siitä, mitä olemme kuluttaneet suurimman osan kehityksestämme.

Kehomme ei ole (vielä) sopeutunut tämäntyyppiseen ruokavalioon, ja sen seurauksena tunnemme seuraukset: ylipainoisuus kasvaa kaikkialla, sivilisaatiotaudit lisääntyvät ja testosteronitasot laskevat.

Testosteronituotanto ei voi toimia ilman asianmukaista ravintoa. Koska ruoan kautta toimitat kehollesi rakennuspalikoita ja raaka-aineita. Voit ruokkia itseäsi saadaksesi kehosi toimimaan kuin hyvin öljytty kone, tai se nykii ja kirisee, koska täytät väärän polttoaineen säiliöön.

Tässä artikkelissa tarkastellaan 10 ruokaa, jotka sabotoivat testosteronituotantosi.

1. Kasviöljyt

Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, miksi rasvat ovat niin tärkeitä testosteronituotannolle. Mutta ei ole väliä millaista rasvaa. Vaikka tyydyttyneet ja tyydyttymättömät rasvahapot lisäävät testosteronia, se vahingoittaa monityydyttymättömiä.

Vuosien ajan sympaattinen margariinin mainonta on opettanut meille, että monityydyttymättömiä rasvahappoja sisältävät kasvirasvat ovat terveellisiä. Mutta päinvastoin.

Näiden kasvirasvojen ongelma on se, että omega-3: n ja omega-6: n suhde on usein erittäin epäsuotuisa. Suhteen 1: 1 uskotaan olevan terve ja luonnollinen. Olemme nyt saavuttaneet 16: 1 omega-6-rasvahappojen hyväksi.

Tämän ongelmana on, että omega-6-rasvahapot edistävät tulehdusta.

Ja nämä krooniset tulehdukset alentavat testosteronia ja suosivat monia muita sivilisaation sairauksia.

Tästä syystä vältä auringonkukkaöljyä, ohdakeöljyä, soijaöljyä, rypsiöljyä ja margariinia. Käytä sen sijaan kookosöljyä, oliiviöljyä, arganöljyä, voita tai gheeä.

2. Transrasvat

Transrasvat ovat jopa pahempia kuin monityydyttymättömät rasvahapot. Nämä ovat myös kasviöljyjä, joita jalostetaan edelleen teollisemmin, jotta ne olisivat vakaampia.

Nyt on yleisesti tiedossa, kuinka epäterveelliset tämäntyyppiset rasvat ovat. Transrasvat alentavat testosteronia, matalampaa siittiöiden määrää ja 2% enemmän transrasvoja ruokavaliossasi lisäävät sydän- ja verisuonitautien riskiä 23%.

Koska ne ovat halpoja ja helposti käsiteltäviä, niitä käytetään useimmissa pikaruokaravintoloissa. Varsinkin kun se on paistettua.

3. Soija

Soija on tällä hetkellä kiistan keskellä.

Jotkut sanovat, että se on arvokas proteiinilähde, eikä tutkimuksia ole osoittanut sen alentavan testosteronia. Toisten mukaan soija johtaa ihmisrintoihin, ylimääräiseen estrogeeniin ja Nintendo Wii: n käyttöön. Totuus on luultavasti välillä.

Koska on olemassa selviä todisteita siitä, että soijalla on kielteisiä vaikutuksia miehen kehoon.

  • Vuonna 2004 Trent D.Lundin johtama tutkimusryhmä havaitsi, että soijapapujen sisältämä Equol-niminen isoflavoni voi melkein kokonaan estää dihydrotestosteronin (DHT) aktiivisuuden.
  • Vuonna 2011 tehdyssä tutkimuksessa tarkasteltiin 19-vuotiasta miestä, joka aloitti soijapohjaisen ruokavalion. Tutkimuksen aikana hän menetti kiinnostuksensa sukupuoleen ja kärsi erektiohäiriöistä. Testosteroni ja DHT olivat kyseenalaisia. Vuosi ruokavalion päättymisen jälkeen hänen erektiohäiriöt ja hormonaalinen terveys palautuivat täysin.
  • Vuoden 2013 tutkimuksessa todettiin, että soijaproteiini alentaa testosteronitasoja harjoittelun jälkeen.
  • Vuonna 2008 tutkittiin 99 hedelmättömää miestä, ja niillä, jotka söivät eniten soijaa, oli pienin siittiöiden määrä.
  • Kaksi tutkimusta osoittaa, että urosrotilla, jotka olivat jo altistuneet soijalle äidin mahassa, oli vaikeuksia sukupuolielinten kehittämisessä.
  • Tutkijat havaitsivat vuonna 2005, että soijaproteiini vähentää testosteronia ja DHT: tä nuorilla miehillä.

4. Pellavansiemenet

Pellavansiemeniä pidetään erittäin terveinä korkean omega-3-pitoisuuden vuoksi. Miehille ne eivät kuitenkaan ole paras näiden rasvahappojen lähde.

Koska pellavansiemenet sisältävät myös kasviaineita, joilla on estrogeenin kaltaisia ​​vaikutuksia kehossa.

Eräässä tutkimuksessa nainen, joka kärsii ylimääräisestä testosteronista, voisi vähentää tasojaan 70% pellavansiemenistä päivittäin 70%. Tätä ei tietenkään voida kääntää 1: 1 terveille miehille, mutta se osoittaa silti, että pellavansiemenillä on voimakas antiandrogeeninen vaikutus.

5. Lakritsi

Aihetta ei ole vielä tutkittu kovin intensiivisesti, mutta on selvää viitteitä siitä, että lakritsi ei ole paras makea miehille.

Tutkimuksessa on havaittu, että jopa 7 grammaa päivässä 4 päivän ajan johtaa merkittävään testosteronitason laskuun. Lakriksin kulutuksen rajoittamisen jälkeen arvot palautuivat kokonaan. Vaikuttavan aineosan glysyrritsiinin uskotaan olevan vastuussa.

6. Minttu

Piparminttu ei valitettavasti ole hyvä vaihtoehto välipalalle. Mentoli alentaa testosteronia ja vähentää seksuaalista halua.

Rotilla tehdyssä tutkimuksessa tutkijat havaitsivat, että testosteronitaso laski 51%, kun eläimet saivat viherminttu-teetä annettuna 20 g / l: n osuutena.

Ainoa ihmisillä tehty tutkimus aiheesta tehtiin naisilla, joilla oli ylimäärää testosteronia. Kuppi piparminttu teetä kahdesti päivässä 5 päivän ajan vähensi vapaata testosteronia 30%.

7. Alkoholi ja ennen kaikkea olut

Ei ole ihme, että alkoholi alentaa testosteronia, mutta lasillisella täällä ja siellä ei ole suurta eroa. Yhdessä tutkimuksessa miesten ja naisten ryhmällä tulisi olla 2-3 juomaa päivässä. 3 viikon ajan.

Testosteronipitoisuus miehillä laski 6,8%, naiset eivät muuttuneet. Toisessa tutkimuksessa, jossa alkoholin määrää nostettiin, arvot laskivat merkittävästi, 23%.

Kuten kaikkialla: Annos tekee myrkyn.

Rotilla, jotka ruokkivat esimerkiksi 5% päivittäisestä alkoholista, sukupuolielimet vähenivät 50%.

Tärkeintä on mitä juot. Koska oluen humala sisältää myös testosteronia alentavia fytoestrogeeneja. Viini on paras vaihtoehto.

8. Meijerituotteet

60-70% estrogeeneista, joita nautimme ruoan kanssa, tulevat maitotuotteista.

Maitotehoiset lehmät pysyvät tiineinä 300 päivää vuodessa ja ovat täynnä hormoneja ja huonoa ravintoa.

Japanilaisessa tutkimuksessa, jossa miehet joivat 600 ml maitoa päivässä, estrogeenitasot nousivat merkittävästi ja testosteroni poistui.

Joten älä käytä maitotuotteita niin paljon kuin mahdollista.

Jos et voi tehdä ilman mitään, ota ainakin vähärasvainen maito, koska hormonit ovat rasvaliukoisia ja pääasiassa maitorasvoja.

9. Jalostettu liha

Siihen liittyvien moraalisten vaikeuksien lisäksi tehdaseläinten eläimille syötetään täysin luonnotonta ruokaa, injektoidaan hormoneilla ja antibiooteilla.

Näiden eläinten rasvakudokseen kertyy epäpuhtauksia ja on näyttöä siitä, että näiden lihavalmisteiden käyttö lisää estrogeenia kehossa.

Sen sijaan ruohosta poistettujen eläinten liha pystyy melko lisäämään testosteronia.

10. Viljatuotteet

Useimmat viljat sisältävät proteiinia, josta on tullut kuuluisa: gluteenia.

Jälleen kerran aaveet ovat jakautuneet, kuinka haitallista se nyt on. Yksi asia on meille tärkeä: gluteeni lisää prolaktiinia.

Prolaktiini on testosteroniantagonisti, ja tämän hormonin lisääntyminen estää testoa ja dopamiinia. Lisäksi pitkälle jalostetut viljatuotteet on liitetty useisiin sairauksiin, koska ne tuottavat voimakkaamman insuliinivasteen kuin puhdas sokeri.

Terveelle T-tuotannolle ei ole hyviä edellytyksiä.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply